Annonce

Annonce

Svar: Frysemad - 7 mdr.


11. januar 2021

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære mor

Tak for dit brev :) Dejligt at høre, at du har kunne bruge mine tidligere svar :)

Du må gerne bruge frosne grøntsager og frugter, når du laver mos til din dreng - og derefter fryse det ned i mindre portioner. Du kan på den måde variere hans indtag lidt ekstra - en pose frosne rodfrugter kan f.eks. indeholde gulerødder, pastinak, selleri og jordskokker, og på den måde får han måske mere variation, end han ellers ville få :)

Derudover så er frosne grøntsager sunde grøntsager. Grøntsagerne fryses meget hurtigt efter høstning, og det sikrer, at mange af vitaminerne bevares. Man kan sige, at frysning af grøntsager forsinker nedbrydningen af deres næringsværdi, og visse undersøgelser viser, at frosne grøntsager ofte er mere vitaminrige end friske grøntsager. F.eks. indeholder frosne bønner dobbelt så meget C-vitamin som friske bønner, der har været opbevaret i 2 dage.

Så selvom der naturligt vil ske et tab af vitaminer og mineraler, når man bruger frosne grøntsager, laver en ret, fryser retten ned og tør den op ...


Annonce

... igen, så er tabet ikke ret stort, og din dreng vil få en større variation af fødevarer, hvis du i hverdagen varierer mellem friske og frosne grøntsager.

Det er en god idé, at du, nu hvor din dreng er 7 måneder, forsøger at tage mere og mere udgangspunkt i din egen mad, så han vænnes til at spise det samme som dig, vænnes til at spise mere og mere familiemad. Det giver også mere variation i hverdagen, hvis udgangspunktet er jeres mad, og han ikke får samme type mos hver aften :) Samtidig er det vigtigt, at hans mad nu indeholder forskellige former for kød og fisk, at han tilbydes flere og flere slags grøntager, og at hans mad får mere og mere smag, samt mere og mere bid. Så tag også udgangspunkt i den mad, som I voksne spiser :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Jeg vil anbefale dig meget "Helens bog om børn og mad". I den finder du opskrifter, dagsplaner og kan også slå fødevarer op, hvis du er i tvivl om, hvad han må få, hvordan det skal gives og hvornår han må få det :) Vær opmærksom på at få fat i nyeste udgave 3. udg. 2. opl. 2019 :)

Fortsat god appetit!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Give MME uden at opvarme det?

Hej Helen Nu hvor det er blevet varmere og bedre vejr, så vil jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj til baby og børn

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce